OP MODEKAMPDM Magazine, 11 maart 2017Gazet van Antwerpen, 3 maart 2017

ONDERNEMERSKAMPEN VOOR JONGEREN IN ANTWERPENEdith Vervliet, Made in Antwerpen, 23 februari 2017Deze zomer organiseren de J-Argonauts, in samenwerking met Swishing, Veritas, Technopolis, VIER en de Kringwinkel, ondernemerskampen voor jongeren in Antwerpen.

Jongeren van 14 tot 16 jaar worden hierbij professioneel begeleid door modeontwerpers, stylisten, marketing professionals en coaches van de partnerbedrijven. Ze ontwerpen, maken en pimpen vanuit tweedehands kleding, schrijven een businessplan, promoten hun collectie via social media en verkopen hun collectie voor een goed doel in de mobiele pop-up shop van Veritas. Op deze ontdekkingstocht leren ze wat ondernemen is en hoe ze hun ideeën en energie met elkaar kunnen delen. Giancarlo Angeletti, mode-ondernemer en drijvende kracht achter het label VIER, deelt zijn kennis en jarenlange ervaring in de mode-sector.

Anita Evenepoel, docent van de modeafdeling van de Academie voor Schone Kunsten Artesis Plantijn Hogeschool, neemt de jongeren mee tijdens verschillende workshops. Ze daagt hen uit, bewerkt samen met hen op verschillende manieren tweedehands kleding en creëren een collectie.
Start datum : zondagavond 2 t/m vrijdag 7 juli en zondagavond 9 jt/m vrijdag 14 juli.

The Argonauts organiseren leertrajecten voor bedrijfsleiders, academici en ondernemers waarbij ze door een mix van bedrijfsbezoeken, academische sessies en workshops op ontdekking gaan, actief leren en ideeën en ervaringen delen. Hiermee connecteren ze mensen uit verschillende sectoren, disciplines en generaties rond de uitdagingen van morgen. Ze werken samen met verschillende bedrijfsnetwerken, researchcentra, bedrijven en business schools in Vlaanderen zoals Flanders Food, Flanders Bio, DSP valley, Life Tech Valley, Wood.be, en Flanders Business School.

In 2017 zijn een 5-tal trajecten naar verschillende bestemmingen gepland rond design, technologie, voeding, gezondheid en meubilair